Beth Lewis – Kurt Yolu
İnsanların büyük aptallık dedikleri Nükleer savaşın yıkımlarıyla Nükleer kış dünyayı etkisi altına almış ve dünyamız orta enlemlerdeki küçük bir alan dışında kartopuna dönüşmüş.
Nick Kunter (Çok beğenerek okuduğum Karanlık Ada kitabının yazarı) hikayenin geçtiği dünyayı Cormac McCathy’nin Yol kitabında olan dünyaya benzetmiş ancak bence iki hikaye aynı dünyayı anlatmıyorlar. Yol kitabında olan dünya küle ve toza dönüşen ölü bir dünyaydı Kurt Yolu’ndaki dünya ise vahşileşmiş ama yaşamın tüm çeşitliliği ile devam ettiği bir dünyayı anlatıyor.
![]() |
Kurt Yolu - Beth Lewis |
Kitabın hemen ilk sayfalarında hikayenin finalinin önemli bir kısmını okuyoruz ve bundan sonraki sayfalarda hikayenin finaline doğru olan yolculuğumuz da hikayenin büyük oranda nasıl biteceğini bilerek okuyoruz.
Hikayede anlatılan post apokaliptik dünyaya ilişkin yazar çok bir şey anlatmıyor ve dünyadan çok hikayenin kahramanlarına odaklanıyor.
Kitaba 10 üzerinden 7 puan veriyorum. Karakter derinliğini biraz eksik buldum ve Nükleer kışın hüküm sürdüğü dünyaya, doğaya ilişkin kurguda biraz daha çok şey okumak isterdim.
İlgi çekici bir hikaye olmasına rağmen yazar cömert olduğu için merak ve gizem unsurları kolayca anlaşılabiliyor ve okuru şaşırtması gereken şeyler ortaya çıktıkça zaten daha önceki sayfalarda bunlar fark edilmiş oluyor.
Kitap post apokaliptik hikayeleri seven benim gibi okurların ilgisini çekecektir kötü bir kitap değil ama türü seven okurlar için mutlaka okumalı diyeceğim bir kitap değildi.
Yaklaşık 430 sayfalık bir yolculuk hikayesi olan kitap akıcı anlatımı nedeniyle kısa sürede okunabiliyor